2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

MLM remontas (II dalis). Kaip dirbti? Gyvai ar internetu?


TM atstovai susiskirstė į dvi grupes. Vieni pripažįsta tik gyvą bendravimą: susitikimus akis į akį, gyvas prezentacijas, seminarus. Kiti tiktais internetinį bendravimą: konferencijų kambarius, skype, video pamokas ir kt.

Kai yra du skirtingi požiūriai tai egzistuoja ir dvi skirtingos, netgi kraštutinės nuomonės.

O kaip yra iš tikro? Iš tikro veikia ir viena, ir kita, o geriausiai veikia abudu kartu.

Sakysim gyvo marketingo atstovas kviečia žmogų kuriam geriau tiktų internetinis veiklos būdas. Jei, šiuo atveju kviečiantysis nežinos internetinio marketingo dėsnių tai jis paprasčiausiai praras žmogų.

Todėl profesionalumas yra visų pirma žinojimas. Yra suprantamas požiūris, kad vienam žmogui labiau priimtina yra viena, kitam kita, bet žinoti privalu viską.

Asmeniškai aš esu už abudu būdus, bet juos dedu į tam tikras lentynas.
Internetas veikia kaip informacijos platinimas ir priviliojimas naujų žmonių. Tuo tikslu tinka viskas: tinklapis, blog'as, skelbimai, kontekstinė reklama ir kt. Bet kai žmogus pareiškia norą sužinoti kažką daugiau, pereinama prie gyvo bendravimo. Gyvas bendravimas gali vykti susitikus, telefonu, per skype.

Kokios priemonės yra svarbiausios?

  1. Vizitinė kortelė. Šis įrankis yra būtinas ir neginčytinas.
  2. Tinklapis, blogas, tinklapis-piltuvėlis.
  3. Skype. Turi būti sutvarkytas profilis su kokybiška nuotrauka. Mikrofonas yra būtinas.
  4. Pašto dėžutės. Jos turi būti kelios ir sutvarkytas parašas, autoatsakiklis ir įdėta nuotrauka toje pašto dėžutėje kuri skirta bendrauti su klientais.
  5. Autoatsakiklis. Tai priemonė padedanti maksimaliai automatizuoti savo verslą.
    Šiandien jau nėra problemos įsigyti visas šias priemones nes atsirado kompanijos kurios supranta šios industrijos svarbą ir pateikia visą kompleksą tokių priemonių. Viena iš jų yra GVO. GVO turi hostingą, autoatsakiklį, konferencijų kambarį, video, audio serverį, blogų konstruktorių su visais reikalingais įskiepiais. Yra apmokymo pamokos video formatu anglų ir rusų kalbomis ir t.t. O svarbiausia kompanija leidžia 14 dienų visus įrankius bandyti nemokamai. 


17 komentarų:

  1. Manau kad ir vienas ir kitas būdas veikia, tačiau nėra ribų nustatančių koks tai turi būti bendravimas netgi tuomet kai žmogus pareiškia norą sužinoti daugiau, taigi šioje vietoje paprieštarausiu. Manau bendravimo būdas turėtu būti toks, koks yra patogus tam asmeniui kuris siekia sužinoti kažką, ir bendru sutarimu nusprendžia kaip jie tą darys. O kitas dalykas kurį neseniai tik sužinojau, kad puikų autoatsakiklį galimą susiderinti, o svarbiausia nemokamai ir nebandomąją versija su visomis veikiančiomis lietuvybėmis :)nes už šį autoatsakiklį, kaip suprantu po tu 14d vistiek reikės sumokėti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už komentarą Živile.
    Pradžioje apie profesionalumą.
    Nors jau kyla mintis rašyti kitą straipsnį.
    Daugiau kaip 100 metų atgal automobiliai baidė arklius ir daugelio buvo keikiami. Šiandien arkliai egzotika.
    Tiesiai šviesiai kalbant be interneto mes neišsiversim.
    O dabar apie autoresponderius. Kad yra nemokami, žinau. Tas pats Smartresponderis turi nemokamą versiją. Manęs tai netenkina. Aš tikiu, kad galima ir pačiam pasidaryti ir visa kita. Tai nėra jau biesas žino kažkokia baisiai sudėtinga programa. Bet, o ar praleis serveris kai norėsit išsiūsti kelis šimtus laiškų per dieną? Pas mane duomenų bazė tokia, kad serveriai nelabai norės praleisti. Jie skaitys, kad aš siunčiu spamą. Autoresponderis tai ne vien programa, o dar ir serveris. O jei žinai pasakyk, pasižiūrėsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sakau, nors imk ir straipsnį rašyk.
    Bet yra kita medalio pusė. Kadangi GVO turi ne tik autorespondrį, bet ir hostingą, blogo konstruktorių, video-audio serverį, konferencijų kambarį, šimtus banerių, visą palaikymo sistemą ir dar biesas žino ko tai 26 litai.
    Bet ir čia dar ne viskas. Du referalai atperka produktą. O toliau uždirbama. GVO yra trečia kompanija pasaulyje savo srityje. Kai aš pavasarį ieškojau autoresponderio tai GVO šis paketas kainavo 37 dolerius, dabar 10.

    AtsakytiPanaikinti
  4. dėl bendravimo būdo, tai aš manau, kaip ir Aurius, kad turime būti visokeriopi. Mokėt ir gyvai bendraut ir internetu :) Pvz, jei kalbėčiau tik iš savo varpinės, tai man nėra patogu šiuo metu susitikti su žmonėmis gyvai: gyvenu kaime, turiu tris vaikučius, jauniausiai 4 mėn. Todėl verčiuosi interneto pagalba :)
    Dėl autoresponderio, tai aš, naudojuosi nemokamu. Nesu nusiteikusi prieš GVO. Bet tai pasiliksiu ateičiai, kai jau būsiu prie profesionalų :) Dabar tenkinuosi tuo, ką turiu, jis man tinka ir patinka ir viskas LIUKS :) Geras,palaiko LT. Didelio srauto man dar nereikia :) Todėl nematau reikalo laidyti LT.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apie kokį autoresponderį jūs kalbat? duokit info.

    AtsakytiPanaikinti
  6. aš naudojuosi worpressu, o jam yra pluginas :)
    viskas paprasta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū. Aš wordpressu dabar kuriu profesionalų blogą....kada sukursiu, nežinau, nes taippripratau prie googulinio, o atprast nuo ko nors labai sunku. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. :) kadangi su googuliniu taip ir nesusidūriau, bet kol išsiaiškinau wordpresso esmę, praėjo pora mėn :)
    kaip ir esate sakę: reikia užduoti klausimus :)
    Aš sau kaip užduodu, tai naktimis nemiegu, kol nepasidarau ;)
    o mano blynas su wordpressu čia: dainulle.tt.lt (atsiprašau už reklamą...)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dainulle, o ar ten yra paruošti laiškai. nes aš užsisakiau, bet kaip ir nieko negavau?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Auriau, ko gero paspaudėte ne tą nuorodą, nes atsisakėte laiškų. Statusas "Unsubscribed" :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Gavau kažkokį laiškelį, bet negavau temos kuri buvo pažymėta. Gavau du laiškus, bet negavau temos kuri buvo pažymėta.

    AtsakytiPanaikinti
  12. tikriausiai jau gavote :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ryte gavau. Ir,kaip ir galvojau nemokamas yra nemokamas. O kai užsisakau mokamą gaunu už minutės.

    AtsakytiPanaikinti
  14. kažkas buvo pakibę, nes ir aš galvojau, kad kažką gal kur nureguliavau...
    Bet taip pirmą kartą, lig šiol kas yra bandęs, gaudinėjo iš karto... :)
    Aišku, kur mokama, tai mokama, bet juk sakau, kai jau prasimušiu, imsiu mokamą be šnektų :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Žodžiu, Auriau, autoresponderis veikia nepriekaištingai. Buvo kūrėjo klaida atnaujinime ir visiems buvo ta pati problema. Dabar ji išspręsta. Manau, kad ir mokamiems dalykams taip gali nutikti....
    Lieku prie savo nuomonės

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aš tai manau, kad verslas internete dabar turi didelę paklausą. Juk žmonės nenori grūstis eilėse ir nori apsipirkti ir viską gauti greičiau, todėl internetu pirkimas populiarėja. Kiek žinau, tai ir svetainių kūrimas dabar tapo labai naudinga paslauga.

    AtsakytiPanaikinti