2012 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

MLM verslo remontas (I dalis)


Tinklinis marketingas yra verslas kaip ir bet koks kitoks. Jei šią tiesą suprastų didžioji dalis mano kolegų tai sėkmingų būtų ženkliai daugiau.

Reklama versle

Sakysim jūs atsidarėte smulkų verslą: batų taisyklą, siuvyklą, bandelių kepyklą, kirpyklą ir t.t. Viską įsirengėt, išsiėmėt patentą ar kt. Ir pradedat veiklą. Nuo ko pradėsit? Jums reikalingi klientai. Kokie bus pirmieji jūsų veiksmai?

Pirmiausiai jūs apibėgsit savo draugus, pažįstamus ir paklausit jų patarimo. O kalbėsit maždaug taip: klausyk aš sugalvojau daryti savo verslą, kaip manai ar man pasiseks, ko reikia, kad pasisektų, o ar tu norėsi būti mano klientas? Arba panašiai...

Antra. Jūs reklamuosit savo verslą visomis įmanomomis priemonėmis: skelbimai laikraščiuose, skrajutės, plakatai, reklama internete ir t.t. O svarbiausia, stegsitės naudoti tik efektyviausią reklamą-mokamą. Ir negailėsite pinigų. Nes jei to nedarysit tai jūsų verslas eis į minusą. Nes sąskaitas apmokėti reikia, atlyginimus mokėti reikia ir t.t.

O kokia situacija yra tinkliniame marketinge? Visiškai priešinga. Čia niekas nespaudžia, atlyginimų mokėti nereikia, sąskaitų nėra. Pabandė žmogus pakalbinti draugus. Liko nesuprastas. Įdėjo pora skelbimų į laikraščius ar internetą už minimalią kainą arba nemokamai. Beveik niekas neatsiliepė, o jei ir atsiliepė ar net prisijungė... vistiek nieko gero.

O priežastis paprasta. Nėra suvokimo, kad TM yra verslas ir, kad galioja tokie pat dėsniai kaip ir bet kuriame versle. O, svarbiausia, nėra suvokimo, kad reklamai reikia skirti lėšų ir laiko jei nori, kad šis verslas augtų ir vystytūsi.

Reikia išskirti pinigų sumą reklamai. Turi būti numatytas tam tikras biudžetas. O tai ir yra investicija. Paprastai toks žmogus mąsto, kad jei jis nusipirko kažkokias prekes savo kompanijoje tai jau ir yra investicija. Ne. Prekes jūs nusipirkote sau, kad vartoti.

Todėl kai į TM ateina verslininkas ir žiūri kaip į verslą kuriame nėra rizikos, jis visas jėgas skiria reklamai ir reikalingoms priemonėms, reikalai iškart pajuda į priekį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą